tutorial transparent background header *templates designer


hey stalkers :)
tutorial yang nie KHAS buat pengguna templates designer yang menggunakan templates simple .
ala , macam blog gadis lha nie ... *nak promote gak XD
ukeyh , kita sambong balek , 
kalau nak buat follow ape yang gadis post nieh :

first step : dashboard - design - edit html - tick expand widget templates
second : tekan CTRL dan F secara serentak untuk cari code nie :
/* mobile
third : copy plak code dekat bawah nie dan paste dekat ATAS code yang kowunk cari tuh :
.header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
 .main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}

ukeyh , now header kowunk dah jadi transparent kan ? tapi , mesti tak cantik kan sebab de border-2 at 
tepi tuh , nak hilangkan ? follow nie plak .

fourth : tekan CTRL and F secare serentak untuk cari code nieh pulak :
.content-outer {
five : ukeyh , dekat bawah tuh mesti kowunk akan jumpe code nie kan ?
-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);   
-webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);  
 -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;   
box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
ukeyh , now kowunk tukar nombor yang aq dah calarkan dengan warna merah tuh dengan angka 0 !
macam nieh :
-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .0);  
 -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .0);   
-goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;  
box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .0);
nampak ? dah takde nombor dah , cuma ada 0 je , 
HEHE :)
so , for sure kowunk punye header akan jadi macam nie :



magik kan ? dah takde border yang menyemak tuh !
siap !
papehal gtau yaww :)

sekian ~


kalau dha bace , sila like or komen yaww , terima kasih .

3 00 suara hati mereka:

epylalala said...

kenape dekat header uh taktransparent pun :(

princess d0UbLe F said...

tak transparent ? erm ? cuba try agy sekali . setiap nombor dekat situ mesti ditukar kepada kosong ye .

princess d0UbLe F said...

tak transparent ? erm ? cuba try agy sekali . setiap nombor dekat situ mesti ditukar kepada kosong ye .