tutorial main body blog background .

hey stalker :)
now gadis nak buat entry about letak background dekat main body blog ,
kowunk tau ta ape tuh ?
nie ha :

*klik untuk pembesaran

kowunk nampak tak bende kecik-2 tuh ?
hah ! yang tu lha main background .
kalau nak buat , ikot step dekat bawah nie :

first : dashboard - design - edit html - tick expand widget templates 
second : tekan CTRL dan F secare serentak untuk cari code yang nie :
.main-inner {
.content-inner {
third : cpy code dekat bawah nie pulak dan PASTE dekat BAWAH kedue code yang kowunk cari tadi :
background-image: url(URL BACKGROUND);
*merah : kowunk boleyh letak URL background yang kowunk nak .

dekat bawah nie gadis de buat beberape contoh , kalau nak boleyh ambek .
tapi JANGAN LUPE BAGITAU GADIS TAU !
COMENT DEKAT ENTRY NIE !
http://2.bp.blogspot.com/-w55aEa7ZrtU/TaCfgxaYFgI/AAAAAAAABX0/x7CcO9PfDAM/s0/11111111111111111111111111111111111.png
http://4.bp.blogspot.com/-sYP7lmneP-s/TjqCU8RDggI/AAAAAAAAB6c/HZXED3RPaVA/s1600/Polkadotbackground.gif
http://1.bp.blogspot.com/-WJbllG5_sNA/TjqCVJCedTI/AAAAAAAAB6g/9zW1PZOVlVY/s1600/Polkadotbackground2.gif


INGAT ! TEKAN PREVIEW DULU BRU SAVE :)

PERINGATAN !
TOLONG JANGAN NAK SESUKA HATI COPY CODE NIE ! NIE REKAAN GADIS ! KALAU SEBELOM NIE GADIS TAK KESAH ! BUT SKANG BILE GADIS DAPAT TAHU ADA OWUNK COPY CODE GADIS , NOW GADIS TAKKAN IZINKAN ! KALAU NAK ! COMENT ENTRY NIE DULU !MINTAK IZIN DULU ! ATAUPON BUAT "CREDIT TO : "

sekian ~



kalau dha bace , sila like or komen yaww , terima kasih .

22 00 suara hati mereka:

Khayrin Jamila said...

Thanks. Dah lama cari tuto ni, tapi bila dah letak nampak huduh, jadi remove balik :P

princess d0UbLe F said...

@Khayrin JamilaHAHA , ukeyh ..
ur welcome .

Weirdy Nadiaa said...

Hai awak . Nice tuto btw . Tapi kita punya template tak boleh masukkan code tulah . Dia jadi error :'(
Awak pkai template apa ek ?
Maybe kita pakai temlplate yang salah -,-
Heeee Thanks <3

princess d0UbLe F said...

weirdy nadia : for ur information . this code only for pengguna simple templates designer . for denim or layout tak boleyh . btw , nadia guna jenis ape ?

starjeremy said...

ambil satu tau :)

princess d0UbLe F said...

ukeyh :)

cikshaツ said...

thanks for tutorial ni.....:-)

princess d0UbLe F said...

ur welcome :)

tenTEN said...

akak amik satu ye. thanks :)

aziha ismail said...

salam..yang saya punyerrr dah jadi tapi cmne erk nak buat tapi xsampai kat header mcm your blog....help meeee plissss hantar msej yew kat blog saye azihaismail.blogspot.com

aziha ismail said...

salam satu lagi permintaan..hehehehe
camne erk nak buat background main untuk sidebar plak...truly dah jumpa tutorial yang buat xpi code yg nak dcari xjumpa untk simple template...tolong erk harap sgt2...
p/s thanz 4the information yang i tanye kelmarin tu..

Ƭαƨʏα Ɖσℓℓʏ'ƨ said...

Akak amek satu k , thanks you :]

nfatin syahirah said...

sis saya bik satu bAck ni ea..terima kasih

sueirina said...

dah lame cari tuto ni . sue amek satu eh . thankyouu ;]

smart student said...

guna totu ni :)

Dita Wijaya said...

thank you :D

Dita Wijaya said...

thank you :)

Nur Farhana said...

gadis hana amik code tuu tau

Nur Farhana said...

kak gadis kita amik code tu ehh , ty

Diyan Hani said...

mintak izim amik satu ye

aku mira said...

saYa amek satu ye...comel...n tq =)

Shin Syakinah Hye said...

thank u bebanyk :D