tutorial blockquote *permulaan

hey u all .
tengok kotak at bawah nie :
cantek tak kotak nie ? cantek tak ? mesti cantek kan ? na buat ta ?
nie request dari sahabat saia yang menginginkan blockquote seperti saia .
kowunk na buat ta kotak camtu ?
kalau na buat ~~~~
ikot la step nieh ~

first : dashboard - design - edit html - tick expand widget templates
second : tekan CTRL dan F secare serentek untuk cari code at bawah nie :
]]></b:skin>
jumpa ta ?
kalau sudah jumpe
copy plak code at bawah nie dan paste at ATAS cope yang kowunk cari uh ~
.post blockquote {
background:url(URLGAMBAR);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}
ukeyh .
*yang URL GAMBAR uh kowunk kene gantikan dengan url background yang kowunk nakkan .
kowunk boleyh cari at sini .
*Border: 1px solid #ff0d62; ; yg 1px tu saiz border dye . solid tu boleh dituka jugak dengan dashed ( - - - - ) ataupun dotted ( . . . . ) . #ffod62 tu pulak tukarkan dengan code colour untuk border dye .

ukeyh ~
siap !
jangan lupe preview dulu tau . baru save .

kalau na buat blockquote uh kowunk kene tengok at bawh nie .
ade care-2 nye ~



sekian ~




kalau dha bace , sila like or komen yaww , terima kasih .

3 00 suara hati mereka:

princeton said...

x keluar pun mcm tu..

princess d0UbLe F said...

tak kuar mcm mane maksod kamoo nieh ?
sorry but saya ta faham .

princeton said...

saya dah buat tapi x kuar pun blockquote tu kat blog saya..